Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Yleistä
Ensisijaisesti on muistettava vastuullinen toiminta, vältettävä kaikkea tarpeetonta kanssakäymistä, huolehdittava riskiryhmien terveydestä sekä seurattava tiedotusvälineitä.
Jokaisen on omalta osaltaan noudatettava tarkempaa hygieniaa sekä pidettävä turvaväli muihin asukkaisiin taloyhtiön alueilla, ja muuallakin.

Taloyhtiö
Taloyhtiöissä kaikki toimii niin normaalisti kuin mahdollista.
Käyntejä isännöitsijäntoimistossa tai huoltoyhtiössä tulisi kuitenkin välttää.
Mikäli arjen toimintaan tulee muutoksia esim. jätehuollon tai muun osalta, ilmoitetaan niistä välittömästi suoraan asuntoihin ja viipymättä muualla asuville osakkeenomistajille.
Asukkaalla ei ole velvollisuutta ilmoittaa asunnossa olevasta karanteenista tai eristyksestä. Isännöitsijälle olisi kuitenkin hyvä ilmoittaa, jos asunto on poikkeuksellisessa tilassa.
Näin voidaan tehostaa siivousta ja välttää lisätartunnat.

Huoltokäynnit
Huoltomiesten ja muiden yhtiön edustajien tarpeetonta käyntiä asunnoissa on vältettävä.
Mikäli asunnossa on karanteenissa olevia, ei käyntejä tule tehdä kuin kiireellisissä tilanteissa kuten, vesivahinkotilanteissa.

Yhtiökokous ja muut kokoukset
Rajoitamme kaiken toiminnan vain välttämättömiin asioihin ja siirrämme kaikki ei-kiireelliset asiat tulevaisuuteen. Järjestämme yhtiökokouksen vain, jos etäkokousmahdollisuus on osakkailla olemassa ja yhtiön tilanne ehdottomasti vaatii kokouksen järjestämistä.
Normaalissa yhtiökokoustilanteessa siirrämme kokouksen myöhempään ajankohtaan

Yhteisten tilojen käyttö
Yhteisiä tiloja (pesutupia, saunoja, hissejä, säilytystiloja ym.) käyttöä tulee välttää, jos kuuluu riskiryhmään, on sairas, altistunut tai karanteenissa. Toistaiseksi ei ole yleistä kieltoa näiden tilojen käytöstä. Hallitus voi tarvittaessa kieltää kaikilta yhteistilojen käytön rajatuksi ajaksi tarpeellisilta osin.

Koronaviruksen valtakunnallinen neuvontanumero on 0295 535 535